Reklama
 
Blog | David Bureš

Ti rovnějěší


Utkvěly mi v paměti z poslední doby dvě zprávy v tisku

Utkvěly mi v paměti z poslední doby dvě zprávy v tisku:

  • rozhodnutí soudu o tom, že Kapsch může pokračovat ve výstavbě mýtných bran pár týdnů po vydání předběžného rozhodnutí, které toto zakazovalo
  • a z dneška, že soud zrušil Klausovo přidělení Bureše k Nejvyššímu soudu

Člověk by si řekl, že soudy jsou rychlé kolem 26.listopadu podala šéfka Nejvyššího soudu Iva Brožová žalobu, dnes(včera) je rozhodnuto.

Boží mlýny sice melou, ale jak pro koho. Já osobně už několik měsíců čekám na vypsání prvního stání v soudní při o 180 tisíc korun a zdá se, že letos to nebude. Nedivím se, že běžný člověk se soudit za těchto podmínek nebude a vymahatelnost práva je nulová. A to nechtějte raději vědět, jaké jsou soudní poplatky. To vás přejde chuť domoci se práva úplně.

Budete-li se soudit jako já o 180 tisíc, tak vás soudní poplatek bude stát 4% a to je 7200Kč, advokát si za zastupování řekne podle advokátní taxy dalších 35 tisic.

V porovnání s částkou o kterou se soudíte je 7200Kč sice málo, ale vemte si, že když přijdete o tolik peněz, tak vydat další jen proto, aby se tím soud vůbec začal zabývat může být pro běžného člověka problém.

A tím zabýváním myslím, zařazení do fronty a čekání na první stání.

V mém případě doufám, že to čekání se protáhne dostatečně dlouho na to, abych mohl zažalovat stát ve Štrasburku a za průtahy vysoudit peníze navíc.

Reklama